Informatie

Woorden voor Gevoel staat letterlijk voor het ‘omschrijven van gevoelens’. Bij Woorden voor Gevoel kan je workshops of coaching volgen in het omschrijven van gevoelens. Workshops zijn gericht om hoe je gevoelens kan omschrijven en daar zit een leuke creatieve uitwerking aan vast. Bij Coaching (meerdere sessies) gaat het alleen om wat jij beschrijft als jouw gevoel en is echt op jouw persoonlijke gevoel gericht.

Er gebeurt van alles in je leven waar je van alles bij voelt. Soms is dit gevoel heel duidelijk en soms snap je zelf even niet wat je voelt. Ook voelen we gevoelens die we hetzelfde noemen anders. Mijn verdriet kan anders zijn dan jouw verdriet. Mijn blijheid kan een hele andere achterliggende oorzaak hebben dan jouw blijheid. Zo werkt gevoel. Door te omschrijven hoe je gevoel in elkaar zit kun je je gevoel beter plaatsen en kun je het met wat meer afstand bekijken waardoor je soms ook beter ziet waarom je iets voelt. Door bewuster te zijn van het ontstaan van de gevoelens weet je beter hoe je lijf werkt. Dit bewustzijnsproces kan je helpen met lekkerder in je vel komen te zitten. Want ook al zijn gevoelens soms vervelend, als je weet wat er achter zit of je kunt erachter komen, dan kan dat weer wat rust geven in je gevoel.

Woorden voor Gevoel organiseert verschillende soorten workshops waarbij je gevoel gaat omschrijven en (creatief) uitwerken. Creatieve workshops, vriendinnenuitjes, teamuitjes en vrijgezellenfeestjes behoren tot de mogelijkheden waarbij de ene bijeenkomst persoonlijker zal zijn dan de andere als het om gevoel gaat. De uitjes kunnen luchtig en gezellig zijn of net wat serieuzer en persoonlijker vormgegeven. Net wat jullie wens is. Bij een teamuitje zal het bijvoorbeeld eerder over het teamgevoel gaan dan om privé gevoelens.

Wie ben ik?

Ik ben Brechtje Stevens, coach bij Woorden voor Gevoel. Ik verzorg de workshops van Woorden Voor Gevoel. Ik heb veel ervaring met coachingsgesprekken en de begeleiding in analyseren (goed omschrijven en opschrijven) van gevoel. Om (indrukwekkende) gebeurtenissen een plek te geven is het belangrijk dat je aandacht geeft aan je gevoel. Maar ook om te begrijpen waarom je soms gewoon even niet lekker in je vel zit of in zo’n periode dat je je onrustig voelt maar niet weet waarom, kan het goed zijn om even stil te staan bij wat je voelt en te omschrijven waar je last van hebt. Ik ben opgeleid tot vertrouwenspersoon waarbij mensen bij mij terecht kunnen om hun verhaal te doen. Ik help mensen in het goed verwoorden en begrijpen van het gevoel in de situatie die ze hebben meegemaakt en daarna. Daarnaast volg ik dit najaar een opleiding HBO Coaching om nog beter aan te kunnen sluiten bij mijn deelnemers.

Ook vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met teksten. Door het creatief uitwerken van teksten over gevoel of het maken van persoonlijke (lijf)spreuken ben je heel bewust bezig met je gevoel, sta je er echt even bij stil, zonder dat het heel intens hoeft te zijn. In mijn workshops combineer ik dan ook graag het omschrijven van gevoel met een creatieve uitwerking van de tekst die je hebt gemaakt.

Ben je benieuwd? Kijk op de andere pagina’s voor informatie over de verschillende mogelijkheden, vul het contactformulier in of stuur een mailtje naar info@woordenvoorgevoel.nl.

Groetjes,

Brechtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *